Illamasqua Human Fundamentalism collection: Illamasqua Nomad swatches

Nic nepotěší člověka tak, jsem když přijde domů a čeká tam na něj příjemné překvapení. A překvapení bylo o to větší, že bylo zcela nečekané. Poprvé v životě jsem totiž dostala PR balíček a hned od oblíbené značky, Illamasqui. Mám radost, až infantilní, každému chci věci ukázat, doma to nedocení, tak doufám, že vy ano. Ale pěkně popořadě začneme s lakem a pak se přesuneme ke stínům a parfému. V nadcházející kolekci Human fundamentalism jsou jen dva laky, zelený Nomad a jasně fialový Stance.
Jak jste asi z nadpisu pochopili, já jsem dostala Illamasqua Nomad. Už jsem to psala na blog mnohokrát, zelené laky nejsou mé oblíbené a existuje jen několik vyjímek které jsem ochotná vzít na milost a překvapivě je jí i Illamasqua Nomad.
Proč? Předně na zelenou se lakuje skvěle. Ačkoliv je barva světlá, jdou nabírat tenké a dostatečně pigmentované vrstvy. Skvělé je, že se necuckuje, jako třeba mentolové laky Chna glaze re-fresh mint, nebo Essie Mint candy apple. Prostě pracovat s ní je radost a ve dvou vrstvách je perfektní. Zasychá rychle. Fotka z přímého sluníčka.
Když už jsem zmínila mentolkové laky, tak Nomad, na rozdíl od těch které znám, má chladný, lehce modravý podtón a zároveň je i víc jasný. V určitém světle skoro svítí, jindy jde krapet víc do zelena. Zasychá leskle. Booklet barvu označuje jako zářivou jadeitovou.
Ale upřímně nedovedu zodpovědně říct, jestli existují dupes. Prostě taky proto, že světle zelených laků jsou desítky, přeci jen mentolky byly novinková barva po vyjití Chanelu Jade v roce 2009, takže možná že bude existovat lak podobný, ale troufám si tvrdit že s takovým podtónem, tak jasný a s touto konzistencí ne. 
Další věc ze které jsem zatím navážkách je, jestli mi sluší, jak jsem editovala fotky, tak mi přišlo, že si až tak nerozumí s odstínem mé pleti, ale barva, ta se mi líbí moc.
Seženete na webu Illamasqui, mají nově, přehlednější webovky, takže se ke všemu lehce proklikáte. Novou kolekci jde zatím jen předobjednat. Cena 13,5 GBP.
No a konečně se dostávám k příležitosti pochlubit se s novým náhrdelníkem Pilgrim z ebay, který má v sobě i zelenou, ale pravou mentolkovou, takže vlastně můžete vidět, nakolik se od ní Nomad liší.
Celkové dojmy:
  • pozitivem: světlá jadeitová zelená se snovou konzistencí. 
  • negativem: poznáte rozdíl mezi mentolkou a jadeitovou?
Summary: I was really surprised when I returned home today and unexpected package waited for me. As you can guess, it was from Illamasqua with few items from their upcoming Human fundamentalism collection. Today I´ll  show you nail polish Illamasqua Nomad. At first glance it seems as mint green and since pale green was trendy colour few years ago and there are tones of mint greens on the market you cold think Nomad isn´t very interesting. In fact, Nomad isn´t mint green at all. It is much more vibrant green jade with cold undertone. What makes this polish truly exceptional is consistency. Nomad applies as a dream. It is opaque, really easy to work with. I made two thin coats and result was perfect, not messy and even, I had bad experience with Essie and China Glaze creme green polishes in the past, they were thick and application was messy. As I gave away all my light green polishes I honestly cannot say if there are dupes on the market, but I am pretty sure in terms of quality you cannot surpass this one

16 komentářů:

  1. To je moc hezká barva, řekla bych, že skoro mint :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skoro, ale ne úplně, v tom je její zvláštnost.

    OdpovědětVymazat
  3. Je nádherný, ten určitě budu chtít :) A řekla bych, že ti sluší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, ona je to totiž úplně tvoje barva, ty asi dovedeš fundovaně říct, jestli je něčemu podobná.

      Vymazat
  4. Wow, gratuluju k balíčku! Tento lak mě hned zaujal, okamžitě jsem musela kliknout na náhled ;) Já zelenou můžu... A náhrdelník se mi hrozně líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, byla jsem hodně překvapená :), navíc bylo všecko moc pěkně zabalené. A náhrdelník jde kolem celého krku a je krásný, jen pekelně těžký.

      Vymazat
  5. Moc gratuluju a sluší! Takže nosit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, budu. Nicméně mi to nebrání, mlsně pokukovat po tom druhém, že.

      Vymazat
    2. Uděláme společnou objednávku :)

      Vymazat
  6. a já z toho teď mám chuť nosit mentolovej a žádnej tu nemám, ack.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prej nemá, chi chi, já věděla, že někde alespoň jeden bude.

      Vymazat
  7. Je pěkněj, přemýšlím o něm, každopádně Stance mít musím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že by ti slušel je krapet výraznjší než většina mentolek. Stance je bez diskuzí must have. Teda jestli si můžu krapánek zafňukat, taky bych ho raděju :).

      Vymazat
  8. Mint a Jade, hm? Já si vždycky myslela, že Jade je víc do tepla. Ale barva je to krásná, nějak tuším, že tyhle barvičky budou na jaře in a za to jsem jedině ráda. A moc gratuluju k prvnímu pr balíčku :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Dá se někde koupit v Česku ? A nebo prosím o stánku kde se dá koupit:))) Na uvedené ho nemužu najit..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, v čr ne, ale v odkazu z článku je, stačí jen kliknout na samostatné laky, aktuálně mají 20% slevu.

      Vymazat