Recenze / Review: Illamasqua Sealing gel

Mína se ptala copak je to ten Illamasqua Sealing gel a jak se používá. Sealing gel je tekutý gel, který namixujete s pigmentem, nebo stínem a dostanete extrémně pigmentovanou, dlouho držící linku. 
Kápnu kapičku sealing gelu, smíchám se stínem a vznikne pastička, kterou používám jako linku, která je pigmentovaná a na očích drží celý den aniž by se loupala, nebo rozpíjela /když se podíváte na složení, není moc divu/, před tím než zaschne jde rozetřít do ztracena. Právě v dlouhé výdrži se liší od většiny produktů, které jsou určené pro aplikaci navlhko, například MAC FixPlus, Mixing medium nebo obyčejné destilované vody /nejpodobnější je Benefitu SheLaq, který se ale před pár lety přestal vyrábět/.
Ale takovéto míchání má svá negativa - chvilku trvá než se se Sealing gelem naučíte pracovat a vychytáte vhodnou konzistenci pastičky a je problém dostat ven malou kapku, protože když dáte standardní kapičku přímo na stín, hrozí, že budete mít moc tekutiny a málo pigmentu. Proto se mi osvědčilo kápnout jinam, namočit štětec do tekutiny a až pak do stínu. Nejen že budete mít ideální pastičku, ale hlavně ušetříte stín.  
Nejlépe se mi mixuje s pigmenty, nebo cake eyeliner a matnými stíny, protože na místě kam kápnete a se vytvoří navrchu jakoby lesklá krustička, kterou před dalším použitím musíte rozrušit /další kapkou, nebo jen seškrábnout/. Já většinou pospíchám a míchám u stínů IL v jednom rožku, přeci jen je to větší plocha, stíny MAC míchám raději mimo. Po každé aplikaci je třeba umýt štětec, jinak jakoby ztvrdne, což si myslím hovoří i o složení produktu, takže pokud máte citlivé oči prozkoumejte složení. Takto vypadají linky z matných stínů.
Balení: Plné balení obsahují dvě lahvičky á 6 ml, které jsou miniaturní, ale alespoň nehrozí vysychání. Není lehké dostat ven malou kapku, ale když vychytáte grif, je balení praktické a skladné. 
Cena: 10,5 GBP za 12 ml produktu.
Složení: AQUA (WATER), ACRYLATES/OCTYLACRYLAMIDE COPOLYMER, PROPYLENE GLYCOL, POLYESTER-5,TRIETHANOLAMINE, PHENOXYETHANOL, METHYLPARABEN. HYDROXYETHYLCELLULOSE,ETHYLPARABEN, PROPYLPARABEN. 
Celkový dojem: Produkt můžu doporučit, ale chce to cvik. Pro úplné začátečníky se nehodí, navíc musíte najít štětec se kterým se Vám bude nejlépe pracovat. Já vlastním jen zkosený, ale čím tenčí, tím se Vám bude lépe aplikovat, protože rychle zasychá. Jelikož nepoužívám oční linku každý den, ale jen pro zvláštní příležitosti je tato tekutina rozhodně lepší než vlastnit krémový produkt, který mi bude na poličce schnout, také separátní balení prodlouží dobu spotřeby. Takto vytvořená linka má mnohem delší životnost, neslévá se, neloupe se. Z mého pohledu je to dobrá věc, ale v denním provozu nedám dopustit na obyčejnou tužku. 

Summary: Illamasqua Sealing gel is multipurpose liquid that transforms powder product to thick paste and has power to stick it to your skin. You can use it on your eyes, eyebrows or face, I use it just for one purpose - to transform matte eyeshadows and pigments to long staying eyeliner. I don´t wear liquid/cream eyeliner on everyday basis thus having one just to dry on my shelf seems pretty pointless and therefore is IL Sealing gel ideal product. Not only it doesn´t dry out it doesn´t smudge or transfer to eyelid. It simply stays and doesn´t fade. In the packaging you have a two tiny bottles per six ml, separate packaging prolongs shelf life of product since snce I rarely use it. There are few things I do not like, sometimes it´s hard to get small amount of liquid from tiny bottle, when you use it directly on your eyeshadow sealing gel is leaving thin film on them. I do also believe that this product definitely isn´t product for beginners. It requires practice to make right consistency, you can easily drop too much liquid and after that there is no way to get paste, you´ll get fast drying semi sheer liquid. Also don´t forget to clean your brush after every application, it seals bristles together. Since it is long staying product look on the ingredients list before purchase.  

Disclamer: Jedenu lahvičku jsem dostala s kolekcí Human fundamentalism, plné balení jsem kupovala za vlastní před rokem a půl. / I received one bottle of Sealing gel by Illamasqua PR, full packaging I purchased with my own money few months ago.

14 komentářů:

  1. tuhle šikovnou věcičku jsem už několikrát viděla na YouTube u NikkieTutorials a dělá s ní úžasné linky, žádné takové ani podobné jsem ještě neviděla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vida, tak tu neznám, asi půjdu hledat, díky za radu.

      Vymazat
  2. Zajímavá věc, doposud jsem o tom neslyšela. Ale na mě to je určitě moc složité, to u mě vyhrávají zatím gelové či tužkové linky. BTW ten tvůj "done" komentář jsem naprosto nemohla pochopit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď už ano? Já si myslím že by si to zvládla, ale bezesporu existují pohodlnější výrobky. Taky je to zaměřené na výdrž linky a ta je fenomenální, aby taky ne je, skoro je to lepidlo.

      Vymazat
    2. Jasně :D Drží mi i gelovky od Essence, takže u nich zůstanu. Přeci jen ta práce s tím a cena mě nelákají.

      Vymazat
    3. No je fakt, že ta cena je, když připočítáš poštu, docela vysoká. Mě Essence po několika hodinách šenou a rozpíjejí se. To už mi líp drží jen samotný stín.

      Vymazat
  3. tak teď nevím, ale já dosahuji dobré výdrže i jenom s obyčejnou vodou. (dobrá výdrž = drží celý den a večer to odličuji, jak jsem to ráno nalíčila). tak nevím, buďto mám tak dobré kvalitní stíny a pigmenty nebo si to jen namlouvám, protože jsem lakomá si něco takového speciálního koupit... nebo jako teda co? usuzuji, že to je asi předražená zbytečnost, ale zase to je illamasqua...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se linka s obyčejnou vodou rozpíjí jedna radost, jsem jak panda. Ale jak jsem psala Míně, samotný stín nasucho leckdy drží líp. Tohle drží slušně i v létě, ale není voděodolný. Myslím, že bez ohledu na značku je to jena z nejlepších profi tekutin co jsem zatím vyzkoušela, ale používám ji skutečně sporadicky a nejsem si jistá, jestli ji smrtelník, co se líčí dencentně má šanci spotřebovat. Nemyslím, že je to úplně zbytečné, ale většina lidí to k životu nepotřebuje /většina třeba taky nepořebuje víc než řasenku, jedny stíny a lesk/.

      Věřím, že kdybych to večer neodlíčila drželo by to několik dní, možná by mi dřív slezla kůže, než ta barva :)).

      Vymazat
  4. Týjo zajímavý já jsem o tom ještě ani neslyšela ! :) Ale musí to být velmi dobrá věc :)

    OdpovědětVymazat
  5. Na tento výrobok som bola dlho zvedavá, takže recenzia mi ozaj sadla :-)

    Šperk Petra Toth Jewellery (giveaway)

    OdpovědětVymazat
  6. Je pravda, že normální smrtelník se s tím asi párat nebude, ale pro vizážisty (a beautyguru a kosmetické blogerky a nadšenkyně) to je nezbytná věc :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I tak se to dá formulovat. Za trochu úsilí je člověk bohatě odměněn.

      Vymazat