Představení novinek Gabriella Salvete - řasenka Sinergia a Nail Enamel 158 a 159

Když si prohlédnu statistiky na blogu, tak mi tu překvapivě dost lidí hledá značku Gabriella Salvete, ačkoliv jsem publikovala všeho všudy tři swatche laků na nehty. Takže jsem si na interebeauty řekla o kontakt a voilá měla jsem možnost navštívit launch novinek GS. A co představovali?
Letošní jarně/letní novinky - řasenku Sinergia a dva laky na nehty, nude, který by měl být jemně nachový a oranžovo-korálový.
Plus v testovacím vzorku měli na ukázku tři odstíny matného pudrového bronzeru s kyselinou hyalurenovou, který přijde na trh v následujících měsících /kolem června/. 
Každý obdržel krabičku s novinkami, tedy řasenkou a laky, takže se brzy máte na co těšit. Zatímco řasenku budu chvíli testovat, recenze laků se dočkáte záhy. Je pravda, že korálový přitahuje pohledy jako magnet, ale mě oslovil spíše ten tělový/nachový.
Domnívám se, že téměř každý kdo byl v drogérii si musel všimnout, že značka prošla designovým faceliftem. Nové stojany vypadají moc pěkně a mezi konkurencí vás doslova praští do očí. Údajně mají navozovat pocit, jako byste vybírali v parfumérii, což docela sedí, že ano.
Mě v posledním půl roce zcela "překvapivě" zaujaly GS laky na nehty, mám jich doma několik. Za cenu 70 Kč rozhodně velice zajímavé, dobře drží a mají krásné barvy, nemluvě o tom, že čas od času je na značku v Rossmannu 25% sleva. Laky mají nejen krémové a perleťové, ale i šupinkové finishe, nicméně v nabídce jsou i ty s glitry. Sháníte kromě klasiky třeba zelenou, žlutou, či modrou? Není problém. Pro milovníky dupes je potěšující, že se několik výrazně podobá lakům od OPI. Sezónní kolekce uu GS netočí tak často jako hodně populární Essence, nebo Catrice, spíše se snaží mít v nabídce standardní sortiment, na který jsou zákaznice zvyklé. 
GS je drogérková značka, většina věcí co pravidelně používám je spíš high end, takže samozřejmě netvrdím, že jsou lepší něž NARS, Chanel a Dior dohromady, ale rozhodně v rámci drogérkové konkurence jsou nadprůměrní. Navíc se určitě najde spousta žen, pro které je kosmetika spotřební zboží a nejásají nad každou limitkou jako já. Pro ty GS jako značka i koncepce ideální.
Navíc GS NETESTUJE NA ZVÍŘATECH, ačkoliv to nikde nepíší a na výrobcích není logo králíčka.  
Poté co se modernizoval obal (u někerých věcí i složení), jsem zkoušela GS laky, řasenku, rtěnku se kterými jsem byla velice spokojená. Tekutá rtěnka Riflessi byla sice barevně i pigmentací úžasná, ale má tendenci se vpíjet do vrásek, s fialovou tužku na oči jsem spokojená příliš nebyla a několika použitích založila s tím, že není moc pigmantovaná. Takže z mého pohledu to chce zkoušet, ale jelikož značku najdete v běžné distribuční síti, tak problém prohlédnout výrobky naživo rozhodně mít nebudete. Navíc proč to nezopakovat, jsou levní, tak že vás případný přešlap rozhodně bolet nebude. Vzhledem k tomu, jak je český trh specifický a jak dlouho na něm GS je, mají přehled a vyrábí pro region relativně na míru. Což z jedné strany znamená, že odstíny mixují pro středo evropské typy, ale okrajové odstíny, tj. bledule, nebo středo mořské typy si v makeupech zase na své nepřijdou.  
Ale aby to nebylo jen o akci a bylo tu něco zajímavého, po příchodu domů jsem rovnou lakovala Gabriella Salvete Nail Enamel 158. Ačkoliv chvílemi vypadá jako perfektní béžová nude, jindy je to lesklá, téměř metalická, bledince fialkovo růžová. Nedovedu lak přesně popsat, každopádně je to údajně kombinace šedivo - hnědo - růžového pigmentu.
Prostě jak nemusím tělové laky co mají lesklý finish, tak tento mě upoutal a nepustil, po návratu domů jsem ho hned nalakovala.
Nevýhodou jsou viditelné tahy štětečkem, což bývá u tohoto finishe nepsaným pravidlem. Pro nanášení je třeba zcela rovná plocha a nechat chvíli mezi vrstvami proschnout, ale v podstatě je to viditelné hodně zblízka, tedy při makru a na přímém sluníčku.
Lakoval se skvěle, oba laky mají nový, širší plochý štěteček, který mi vzdáleně připomíná OPI, jen není zas až tak široký. Na fotkách jsou dvě vrstvy bez nadlaku, zasychal rychle.
O výdrži budu informovat /Edit: lak přežil úklid bez rukavic a máchání rukou ve vodě, bez nadlaku!/. Na sluníčku
Celkové dojmy za 158:
  • pozitivem: zajímavá variace na nude lak, která je neobvyklá a elegantní.
  • negativem: co si budeme nalhávat, tento finish vyžaduje při lakování pevnou ruku.
Summary: Hi Guys! I was invited to launch of upcoming collection of brand Gabriella Salvete I really enjoyed it since GS is Czech drugstore brand that makes fantastic nail polishes /which are  a steal for three USD/ and also makeup, mascara and many other things. Five months ago they modernized packaging to give it more "luxurious" feeling yet their prices remained the same. I really enjoyed their nail polishes, some of them has amazing flakes and in terms of colours comparable to OPI/, eye pencil not so much. On the launch we were gifted with package including two polishes purplish nude with metallic finish Gabriella Salvete Nail Enamel 158 and coral creme 159 both for this summer. And new mascara Sinergia I´ll be testing next week. I also swatched  Gabriella Salvete Nail Enamel 158 and as you can see it has visible brushstrokes but colour is so far my favourite. Not at all brownish nude, not metallic, not purple and with pink shimmer. Both polishes has new wider brush.

Disclaimer: I was invited by Gabriella Salvete PR to launch of upcoming collection / Asi je vám jasné, že jsem byla pozvaná PR agenturou na představení nové kolekce a věci které jsem tam dostala jsou PR vzorky.

37 komentářů:

  1. To muselo být moc príma, tahle akce! :)
    A souhlasím se vším výše napsaným. Za tu cenu velice obstojná kvalita. Laky mám hodně ráda, zbytek dekorativky až na pár výjimek neznám, ale zřejmě si zaslouží více pozornosti.
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko byla moc povedená a na české poměry nadmíru profesionální, prostě spíš něco s čím se setkáš v zahraničí.

      Taky plánuji prozkoumat blíže další obsah.

      Vymazat
  2. Néé, nový štěteček néé :( ten současný mi moc vyhovuje, mám radši úzké. :) Ten jejich nový design se mi moc líbí, stejně tak jako obal té nové řasenky vypadá moc dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Design a fotky je to co mě praštilo hned do očí /hlavně když vedle stojí stojany Essence a Rimmel.
      Štěteček je víc placatý, ale není zas až tak široký, dám sem fotku se 159 ať si uděláš představu co a jak.
      Řasenku jsem měla včera a zatím vypadá slibně, tedy na mě nedělá efekt umělých řas, spíš zahuštění a mírné prodloužení, ale za tu cenu vypadá fajn.

      Vymazat
  3. já jsem si právě vždycky myslela že GS je spíše podprůměrná značka. je fakt teda že jsem od nich netestovala tolik výrobků ale ve stojanu mě vždycky velice od nich extra nic nenadchlo. Jak se ale dívám ten nude lak je vážně zajímavý. Tak si asi udělám výlet do drogeri v budoucnu až ho tam budou mít )

    http://deerwithorns.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oni i kdysi měli docela slušné věci za pár korun, takže když mi mamka kupovala první dekorativku měla jsem ji právě od nich. Do jisté míry byla GS přehlížená kvůli zastaralému obalu /asi jako Catrice/, ale taky proto, že jejich cílová skupina jsou dámy, které se se změnami srovnávají jen těžko. Prý mají nejprodávanější černou tužku na českém trhu. Snaží o inovace co se týká kartáčků a složení, takže bych ji zas až tak nepodceňovala, ale z mého pohledu mi nesedí barevně jejich stíny a makeupy, ale jinak se mi věci zdají zajímavé.
      Výlet si udělej 14.4. :).

      Vymazat
  4. Na promo fotkách na jejich Facebooku vypadal ten korálový jako zářivá růžová :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdepak, je to zářivá korálová /byť já bych raději tu růžovou/. Promo fotky jsou promo fotky :).

      Vymazat
  5. Melas pravdu, ten telovy je fakt pekny, moooc! Ale jsem zvedava i na ten koralovy. Me uplne prekvapilo jak pekne se s nim lakovalo. Diky za informativni clanek, super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, s GS se lakuje dobře, rozhodně lépe, než s většinou laků z drogérie. Není to OPI, ale na to ani neaspirují. Jsem zvědavá co budou lidi říkat na ten tělový až vyjde.

      Vymazat
  6. Taky jsem tuto značku považovala spíše za podprůměrnou a vždy ji obcházela. Mám od ní doma všehovšudy ten lak na nehty (ten je skvělý). Asi to napravím, přece jen ty ceny má hodně příznivé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě stojí za prozkoumání, když už každý jásá nad Catrice, Rimmel a Essence, tak proč ne nad GS. Ceny mají super.

      Vymazat
  7. GS moc neznám, ani si nejsem jistá zda jsem od nich někdy něco měla, ale ten světlý lak vypadá moc hezky...A řasenku časem taky vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také občas mívám předsudky vůči kosmetice z rogéri, ale u jejich lak rozhodně není na místě. Jsou opravdu kvalitní.

      Vymazat
  8. Já jsem v poslední době nadšená z jejich laků, ty rozhodně stojí za pozornost. A jak tak to čtu, tak musím vyzkoušet i dekorativku. Poslední dobou je mi tato značka sympatická - možná to fakt bude tím faceliftem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi :), ne ale když značku porovnám s Essence, tak jsou jjich laky A) levnější, B) více drží, C) líp se skládají do poličky.

      Vymazat
    2. Čímž tedy nemyslím, že jsou srovnatelné kvalitou, ale Essence je obecně mezi lidmi co mají blogy asi nejpopulárnější značka /a taky Catrice a Elf/.

      Vymazat
  9. Musím se přiznat, že jsem GS taky dlouho přehlížela, ale jsem ráda, že je tomu konec, protože ty jejich laky jsou prostě úžasné :) Zbytek dekorativní kosmetiky prozkoumaný nemám, ale jak to tak čtu, budu to muset napravit.
    A je fakt, že nový stojan mě upoutal hned, kdežto o tom starém ani nevím, jak vypadal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak až ji prozkoumáš, dej vědět co si koupit. Já kupovala u nás v soukromé parfumerii, kterou držely dvě starší dámy, pak byla fáze starší stojan v Rossmannovi, taky tmavý, ale přeskládaný je asi cca 5 měsíců. Je to vidět, když vyšla kolekce Rilessi na propagačních fotkách a tak.

      Vymazat
  10. Já od GS mám lak a jsem s ním spokojená, jinak jsem si od nich už poměrně dlouho nic nekupovala. Na ten korálový lak se musím podívat:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě podívej, já moc korálové laky nenosím, takže srovnní bude krapet zavádějící, ale jen tak od oka je oranžovější než OPI Mandarin Hard to Find.

      Vymazat
  11. Na oba laky se těším, včetně nového štětečku. A i ta řasenka mě zajímá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soničko z mého pohledu je kartáček na laku rozhodně krok vpřed. Lak druhý den drží bez oděru, už se mě dvě slečny ptaly co to je :), takže se bude líbit.
      Řasenka vypadá opravdu dobře, vyhovuje mi její kartáček /jedna strana krátká, druhá delší do oblouku. Musím dávat pozor při nanášení, ale neroztéká se, pár žmolků jsem našla, ale jinak musím zaklepat, vypadá opravdu dobře. Za 150 Kč rozhodně slušné.

      Vymazat
  12. Překvapivě milé :) Je fakt, že jeden jejich lak také vlastním a jsem velice spokojená s jeho výdrží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velice :))). Určitě se na novou kolekci podívej, vpadá velice dobře.

      Vymazat
    2. Jo, takže říkáš bankomat a jít to okouknout :)

      Vymazat
    3. Chi, na některé věci ani netřeba bankomat, satčí vylovit drobné po kapsách.

      Vymazat
    4. O to je to horší, protože když je to tak levné tak si přece nevezmu jen jeden! :D

      Vymazat
    5. Taky pravda, přeci jen za čtyří GS máš jeden OPI :).

      Vymazat
  13. Ahoj,
    chtěla bych někdy také absolvovat podobnou akci, ale nevím jak se tam dostanu? Kam zavolat? Platí se něco?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, byla to tiskovka pro novináře. Dostala jsem kontakt na interbeauty, psala o přidání na mailing list a dostala jsem od nich pozvánku. Předpokládám, že je oslovil blog.

      Vymazat
  14. Já teda moc značku Gabriela Salvete nemusím, ale mám od ní suprovou tužku na oči!

    Monča :)
    http://monikakratka.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám moc ráda jejich laky, ale s tužkou jsem štěstí neměla. Takže klíčová otázka, jakou máš?

      Vymazat
  15. to muselo být moc super a moc ti to přeji... a těším se na obrázek toho korálového. jinak gs byla i jedna z mých prvních dekorativek. myslím, že dokonce jsem od nich měla první makeup.

    (asi bych se taky měla víc ohánět svým blogem a třeba mě někdo někam pozve.)

    OdpovědětVymazat
  16. Taky to mám tak i když jestli to není důkaz kolik nám je, nebo jak málo značek bylo na trhu za startovací cenu.

    Já bych se neoháněla, ale když chci zaslat na mail info o novinkách a řeknu si, tak první reakce jsou - Proč? Jste profesionál? Ne? Tak to já vlastně nevím, nejde to apod.
    Takže je jednodušší říct, mám blog a zajímají mě novinky, dát/poslat odkaz a oni sami se rozhodnou, jestli budou, nebo nebudou posílat.

    OdpovědětVymazat
  17. hahaha... jako myslíš, že jsme už staré rašple?

    OdpovědětVymazat