Jak poznat fake tvářenky Benefit / How to spot fake Benefit Blush

Určitě se Vám někdy stalo, že jste se na aukru, nebo na ebay nechali zlákat vidinou levného nákupu a koupili "zaručeně originální" stíny, štětce, případně tvářenku od Chanela, MACu, nebo Benefitu. I přesto, že vím na co si dát pozor, tak i já jsem se nechala napálit. Ale rozhodla jsem se toho využít k sepsání první ze série článků jak rozpoznat faky.
Prvním indikátorem bývají:
  • jsou fotky stažené z oficiálních stránek, případně špatné fotky
  • neexistující odstíny, odchylky od balení
  • prodejce tvrdící, že se jedná o tovární zmetky, výprodej zkrachovalé továrny apod.
  • podezřele nízká cena
A tak jsem Vám chtěla ukázat jak vypadá padělek tvářenky Benefit Dallas.
Na balení najdete několik chyb, dle kterých relativně snadno poznáte že tentokrát dorazil padělek, ale často se setkáte s mnohem lépe provedenými kousky. Benefit je totiž poslední dobou hodně v kurzu. Tady je patně špetně vše, nejen balení, ale hlavně samotná barva tvářenky je úplně mimo.
Dáme si vše pěkně popořadě
1. Na první pohled vidíte, že barva tisku je divoká, zatímco origo Dallas má ostrou siluetu jezdkyně za západu slunce vyvedenou v technicolorových barvách, téměř kýčovité oranžovo - růžové /podívejte se na něj SEM na Makeup and beauty blog/, tak fake vypadá jak reklama na oranžovou a červenou, jezdkyně, vlastně i nápis jsou mírně rozpité.
2. Krabička je ze "špatného", fórového papíru. Když po obalu přejedete prsty, tak cítíte jeho sklady, které jsou u origo balení téměř necitelné. 
I uvnitř je špatně zalepená a smrdí lepidlem.
3. Liší se gramáž.  Benefit zmenšil balení svých tvářenek z 12 gr na 9,4 gr!  Pokud zvážíte originál a fake bude se jejich váha lišit.
4. Fake má špatný štětec, až tak, že je to skoro výsměch. Místo dřevitého povrchu = levný plast.
Má ostré hrany, štětinky jsou nezastřižené a značně pelichá.
5. Zadní strana má odlišný front písma, jinou velikost, navíc je opět rozpitá.
6. Pokud se pokusíte odlepit PEEL HERE, tak neodlepíte nic, je falešná, stejně jako zbytek tvářenky.
Ale hlavně to poznáte podle BARVY - Dallas je tvářenka obsahující shimmer, fake je zcela matný.
Jeho kvalita je mizerná, spečená, špatně se nanáší a smrdí lepidlem. Swatch je děsivý.
Takže co z toho vyplývá? Pokud nakupujete na ebay, podívejte se na hodnocení prodejce, jakmile má negativ za padělané zboží, tak ruce pryč! Pořádně si věc prohlédněte, pokud si nejste jisti, žádejte prodejce o další fotky. Jediné plus nákupu zde je v tom, že prodejce většinou rychle vrací peníze aby se vyhnul negativnímu komentáři. Pokud zvolíte aukro, pomáhej pánbůh, jejich ochrana zákazníka je téměř nulová a je to jen na benevolenci prodejce faku, který se s vámi bude do krve hádat, že prodal originál. Většinou pomůže pokud si prohlédnete komentáře a hlavně aktuální nabídku, prozkoumejte obal a zadejte do googlu odstíny, jestli existují. Například nakupovat MAC doporučím jen těm co dobře znají nabídku a poznají padělky, ale o tom jak je poznat zase někdy jindy.

Summary: I buy a lot of make-up online, I know what to look at when you shop on ebay and what to avoid (suspiciously low prices, just one photo downloaded from official site, item branded as wholesale, factory blems etc) and guess what happened, I also made mistake and bought fake Benefit Dallas blush. To spot this fake was quite easy, it was wrong on so many leverls that to spot is was easy and sometimes Benefit fakes are really well done. On this Dallas wrong is almost everything. Let´s started from packaging. As you can see when you compare my photos with photos of original on Karen´s blog /link HERE/, fake is brighter orange red to Technicolor orange pink sunset of original. Paper of fake is really bad quality, poorly glued together and uneven. Back side has different letter size and when you try to peel of mark "peel here" you´ll just destroy your fancy fake, it is glued instead of original sticker that reveals ingredient list and instructions. Brush is nightmare - trashy plastic, uneven bristles that falls out almost immediately you take it in your hand. Shade is also wrong. Fake Dallas is matte to original shimmer. It is also chalky and stinks of cheap glue. See swatch, scary, isn´t it?

32 komentářů:

  1. Dajánko skvělý post, ikdyž nejsem fanynka benefitu vždy se ráda naučím a ty jsi tady v tom geniální !!
    Prosím tebe, jak k tobě došel tento fake ??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bubu, geniální! Chi chi.
      Geniálně jsem ho zakoupila.

      Vymazat
  2. Zajimave. Posledni dobou i ceske internetove obchody jako elnino a dalsi maji Benefit za hodne nizke ceny (podstatne levnejsi nez jahoda), treba Dallas maji za 480 a furt si rikam, jestli je to prave...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. el nino nemívá v nabídce faky, ale dokud bych ho nedržela v ruce, nedovedu to určit. Ona ta česká Sephoácká cena tj.950 Kč, je hodně vysoká, ale pokud je to starší balení, tak by ses na tu cenu dostala. ALE co mě zaráší je odstín rosy, Dallas je jen jeden, odstín je Dallas.

      Vymazat
    2. No prave! Napsala jsem jim tam dotaz, tak jsem zvedava :)

      Vymazat
    3. Tak jsem zvědavá co ti dají vědět. Určitě napiš!

      Vymazat
    4. Nedali vedet nic a dotaz vymazali :) na dotaz pres mail nereagovali...tak nevim, co si o tom myslet. Navic maji tu vetsi gramaz, coz sice nic neznamena, ale jejich "komunikativnost" me nebavi, koupim jinde.

      Vymazat
    5. Oni jakékoliv komentáře pod zbožím promazávají, nebo si psala mail?

      Ta větší gramáž není špatně, to může být staré balení, nicméně problém je ten, že mají obrázek nového se zrcátkem ve víčku. Já jsem od nich padělek nikdy neměla, takže se mi nechce věřit, že by prodávali vědomě, ale chybička se může vloudit, do jejich systému nevidím. Asi kup :) a pak dej vědět.

      Vymazat
  3. Super článek, díky za něj! Já koupila fake 3x (vlastně 4x, ale vědomý nákup do toho nepočítám) v životě, dva mi zůstaly a jeden jsem úspěšně reklamovala. Vždy to byl MAC a i když už se celkem vyznám a vždy se řídím tím, co radíš v článku, není na škodu zopakování a rozebrání takového padělku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem úspěšně reklamovala hned po obdržení a prodejce do hodiny vrátil peníze. Díky

      Vymazat
  4. Skvělý post! Děkuji! Hodil by se i na jiné produkty, které třeba vlastníš! Několikrát už jsem na ebay narazila na skvělé ceny produktů Benefit, ale naštěstí jsem se podívala na hodnocení, kde spousta uživatelů píše, že jde o padělky. A já měla takovou radost, že jsem narazila na super levný Benefit :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokusím se časem dokopat na ten MAC, ale nechce se mi kupovat fake jen proto abych napsala článek, budu to řešit stažením fotek z aukra a ebay.

      Vymazat
  5. Jojo, každej jsme se někdy napálili, i já :)

    Těším se na článek o MAC, prosím napiš tam i důrazné varování o aukru, mě je těch koček fakt líto, co to kupují, myslím, že spousta z nich nemá tušení, že jde o fake :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk někdy prostě podlehne tomu, že tu věc tak stašně chce, že ignoruje výstražné signály.

      Asi tak.

      Vymazat
  6. a tak jako koupit fake kosmetiky v dobré víře, že kupuji výhodně originál, a pak se mlátit do hlavy, co jsem to zase koupila, je tak napůl povinnost každé na internetu nakupující maniačky.

    taky mám doma nějaký ten benefit... (mac jde naštěstí mimo mě i v originálu)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, to mě ani nenapadlo. Fakt je, že se padělá v postatě cokoliv co se vyplatí a právě u MACu, kde je u stále nových limitek velké haló to přímo svádí.

      Vymazat
  7. a super článek, třeba se někdo poučí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba, ale je tak těžké vábení vidiny levného nákupu odolat.

      Vymazat
  8. takový články mám ráda. Může to pomoct spoustě lidem :).

    Jinak musím zaklepat, že já se zatím nenapálila...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gratuluji! Budu držet palce, ať to platí i nadále. Já si nejsem jistá, nakolik to může někomu pomoci, ale zase na druhou stranu, opakování je matka moudrosti.

      Vymazat
  9. Já myslím že často stačí selský rozum. Samozřejmě občas to maji padelatele fakt vymakane, ale tak kdyz prodejce danou věc prodává za poloviční cenu nez výrobce, ma těch věci v nabídce desítky tak v tom asi bude někde háček. Vrcholem všeho je pak nabídka věci, které dana znacka ani nevyrábí- viz nabídka sady stetcu MAC v plne velikosti na aukru apod ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Karolíno, máš pravdu, ale na druhou stranu cena výrobce a cena v ČR se někdy diametrállně liší, že někdy ta polovina u starších kolekcí je odpovídající. Ale u Benefitu a MACu tak ne. Ale někdy padělek poznáš jen velice těžce.

      Vymazat
    2. Třeba některý padělky mac mě poslední dobou (na aukru, ebay nesleduju)poměrně překvapily. Nemile, samozřejmě. Dřív se to dalo poměrně snadno poznat i podle obalu, ovšem poslední dou jsem si všimla, že "výrobci" evidentně používají origo obaly od depotů a do nich je vložený fake. Což už je fakt docela masakr, občas je ten fake barevně úplně mimo, takže stačí produkt vygůglit, ovšem narazila jsem i na barevně naprosto odpovídající produkt, za normální cenu (výprodeje starých kolekcí jsou v usa za úplně směšný peníze, takže poloviční cena oproti Čechám může být naprosto ok) a až po prohlídnutí ostatní nabídky, která už tak barevně akurátní nebyla, jsem se přesvědčila, že jde o fake.

      Vymazat
    3. Tak já jsem to zas až tak zkoumala, spíš mě vždy do očí praští ty zjevné typu sada šětců Hello Kittx, paletka 66 stínů apod. Ale s tou cenou v podstatě souhlasím.

      Vymazat
  10. Já si myslím, že takovýhle články jsou asi nejvíce přínosný. Jelikož nám tímhle bloggerky někdy dokážou ušetřit peníze a následné zklamání... Musím ale teda říct že kosmetiku zásadně z internetu neobjednávám. Spíše jen u registrovaných online shopech. Protože přesně téhle zkušenosti děsím.

    http://deerwithorns.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě nakupuji z 80% na netu, většinou od lidí co znám, nebo "velkých" eshopů. Spíš na ty dražící servery je třeba dávat pozor.

      Vymazat
  11. moc zajímavý a užitečný článek,aspon už si nikdy nekoupím FAKE! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu, nejsem si jistá. jestli tě to uchrání od nákupu fakeu, přeci jen prodejci jsou čím dál víc rafinovanější, ale pro představu stačí.

      Vymazat
  12. Výborný článek, hned jsem ho šoupla na Facebook :)

    Tu peel záležitost mě u nich doteď vůbec nenapadlo prohlížet, ani jsem si jí dokonce nevšimla! A že je štětec ze dřeva jsem taky nezaznamenala :D a protože mám jednu Benefit tvářenku z ebaye za cca 300 (a doteď mě ani náhodou nenapadlo uvažovat o padělku, protože myslím, že dokážu posoudit na výkonu, že je originál), samozřejmě jsem to hned nadšeně začala zkoumat, miluju porovnávání padělků a originálů :D a prospěla s jedničkou, holka jedna - peel se odlepuje a štetec nejen, že vypadá ze dřeva, ale i jsem si do něj rýpla a je :) takže mám díky tobě takovou malou dnešní radost :)) že jsem nekoupila padělek a že origo zatím ještě poznám, když se mi dostane do ruky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, je to čest octnout se na moořím fb :).

      Tohle je fakt hodně nepovedený padělek a jsou daleko rafinovanější. Ono je nejjistější jít do Sephory a serovnat si je na místě :). PRoblém je, že Benefit má i v origo malé změny během let. Ale nepochybuji o tom, že budeš mít origo.

      Vymazat
  13. Přínosný článek, díky! :-)

    OdpovědětVymazat