Věci co používám prakticky denně

Tak jsem se rozhodla pokusit se o příspěvek co nebude čistě jen lakový, ale kosmetický. Mám tu několik věcí, které jsem používala v poslední době prakticky denně, takže bych je chtěla všem srdečně doporučit.
Je to následujících pět věcí:
Pudrový makeup by Terry odstín 2 Apricot Soft. Jde o minerální makup francouzské luxusní značky by Terry. Je to v podstatě kompakt obsahující pudr a štěteček, který je překvapivě účinný v nanášení makeupu a jeho nanášení na pleť. Skvěle sjednotí pleť a zanechá sametový broskvičkový efekt.
Balení je skvěle vymakané, má také zrcátko ve víčku.
Jediná nevýhoda je, že se v ČR v podstatě nedá sehnat, byla k sehnání v Sephoře, jenže ji u nás nikdo neznal a nekupoval, takže ji přestali dovážet. 
Tvářenka Arabesque č. 56 - pro mě první tvářenka od této značky a jsem s ní moc spokojená. V letošním trendu studených růžovo-fialových tvářenek, je to pro mě jasná vítězka, nejen kvůli cenové příznivosti. Je matná, trochu hutnější konzistence, dá se rozetřít do ztracena a pro mou bledou pleť dodává lehce větrem ošlehnutých tváří. Jedinou nevýhodou je pro mě tvar a relativně malá velikost, takže se z ní hůře aplikuje velkým štětcem.
Oboustranná bílá rozjasňující tužka Shuu Uemura jsou vlastně dvě tužky v jednom. Matnou bílou a perleťovou bílou. Je to něco co rozhodně doporučím každému a pro mě je to něco co používám při úplně každém líčení. Do vnitřního koutku aplikuji matnou část a pod obočí tu perleťovou bílou. Oko to celkově projasní a zvětší. Obávám se, že to asi nebude produkt č. 1 pro každý typ očí, ale pro ten můj, rozhodně ano.
Mám moc ráda rtěnky, lesky mě zas až tak neberou, ale rtěnky opravdu můžu. Nejen že rtěnka je jedna z ženských ikon 20. století a do jisté míry i symbol, pro mě je to nejpraktičtější věc, protože nenechává ulepený film a hlavně obvykle nemívá silnou parfemaci. Letošní podzim je ve znamení výrazných barev, višňové, černo-rybízové a hnědé. Ještě jsem si nepořídila tu fialovo černou, ale hnědo červenou už mám a nosím poměrně často. Je to NARS Cabaret. Protože výrazné rtěnky jsou hodně náročné na aplikace je nutná i konturka, pro mě je ideálním společníkem Illamasqua Severe.
Tak tohle je 5 věcí, které používám teď prakticky denně. A Co vy? Máte nějaké takové oblíbence?
Summary: Here are my five favorite make-up things I use now. Powder makeup by Terry no. 2 Apricot Soft is very practical and overall great product. In small package you have a mineral makeup, buffing brush andmirror. Quality of makeup is fantastic my skin is smooth and soft.
Another thing is perfect purple-rose blush by Arabesque no. 56 (no names, just numbers). It is cheaper than high end blushes and I found consistency far better, very smooth, glides like dream. My only complain is small size so I cannot use bigger brush on it.
Next item is two sided white pencil by Shuu Uemura, one side is matte, second pearl. I use it daily as eye highliter. Maybe not suitable for everybody and every skin tone, but for me works perfectly.
Last but not the least is my favorite lip combo - lipstick NARS Cabaret, dark brown-red lipstick and lip pencil that compliments it perfectly, Illamasqua Severe (bold lips are big fall trend).
Do you have your favorite?

2 komentáře:

  1. Pěkný :) tmavé rtěnky ti opravdu moc sluší. To závidím.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji, ona je to tak trochu z nouze ctnost :)))

    OdpovědětVymazat