10 nejoblíbenějších laků roku 2010/ Favourite polishes of 2010

Hezký nový rok všem! Vzhledem k tomu, že jsem v tomhle roce lakovala daleko víc než v předchozích letech, interval  jednou týdně se změnil na dvakrát, mám pocit, že jsem schopná sestavit top 10 laků roku. Tradááá, 10 laků, které jsem v tomto roce nejvíc milovala/nosila/obdivovala dle abecedy. /My favourite nail polishes of 2010 in alphabeical order. And aditionally Happy New Year dear readers!
Ideální neutrálka na zkoušky Chanel Inattendu (původní post ZDE) Je to teplá béžová, s oranžovými podtóny.  Krémová, bez lesku, krycí ve dvou silnějších vrstvách. Také by mi víc slušel lak o kapku tmavší, protože při přímém sluníčku barva není zrovna lichotivá. /Chanel 503 Inattendu is perfect for so called “mannequin hands” a warmed-up, creamy orange beige colour. I think it will suit almost all skintones, except ashy pale ones (as mine). Very sophisticated work/school appropriate nail varnish
China glaze Thunderbird (více ZDE) Sytá, krásně lesklá červená, odlesky jsou jakoby "dvojrozměrné", jak je vidět z fotky dole. Ve stínu tmavší bodró,  na sluníčku rudá oslňuje :)./Don´t know what to say about China glaze Thunderbird, it is almost perfect dark shimmery red with flawless application /two coats to full coverage/. Almost duochrome
 Illamasqua Ruthless (původní post ZDE) - tahle barva není klasická rudá čevená, je v ní oranžový podtón, který jí dodává šmrnc a řvavost. Jak jednou trefně poznamenala Pavlínka, je to ku.evsky rudá. /Illamasqua Ruthless. Ultimate red nail polish. It isn´t classical cherry red, has hint of orange in base so it srceams - alert!
Misa Single and Ready to Limbo (původní post ZDE) je třešňová červená, takový červený lak, co plně kryje v jedné vrstvě (silnější), je o trochu červenější než Illamasqua Ruthless/ The nicest colour from Mardi grass collection (SS 10), it wasn´t very appealing on promotional pictures. In reality it is beautiful cherry red, wihout hint of shimmer. Application is dream, I think their long handles are my favourite, full coverage in one coat (I did two). It is labeled as matte, I used glossy top coat
Nubar Gem (více ZDE) Barva holubičí šedá s bledě růžovým leskem. Trochu jako duochrome s holografickými, až prismatickými glitry (stříbrnými, zelenými, modrými), je to prostě krása. Celkově čisté holografy moc nemusím, ale Gem je něco jiného. A pardon za děsnou fotku/ Nubar Gem is definitely in my top 5 favourite nail polish. At first sight it seems boring, just belive me this is neutral with original twist. Colour is pale greyish pink (almost duochrome) with chunkier prism glitters (not holo). A little bit pinkier and  lot nicer in reality.
OPI Dim Sum Plum, jeden z nejvíc nošených laků, ale zatím jsem o něm nepsala. Barva mezi fuchsiovou a růžovou, záhdně vytlumená, takže nekříčí./  OPI  Dim Sum Plum is cross between fuchsia and  purple. Also somewhat muted. Funny and elegant in the same time.
Orly Galaxy girl alias paní masařka (více ZDE). Základová barva jsou švestková povidla (tmavo červeno fialový základ, kamarádce připomínal zaschlou krev, Kačce masařku), ve kterých jsou ocelově modré, zelené a švestkové  třpytky./I tried really hard to capture two color effect and think that I did my best.  I cannot capture that three color bottle effect (mix of plummy, blue and green), because on nail in nomal lighting it transfers in two colour effect - steel blue tiny flakies on plummy base.
ORLY Glitz & Glamour (více ZDE) Je to zlatá, tmavá bohatá žloudkově-žluto-zlatá s tmavými, až měděnými odlesky. Taková ta měňavá barva, co se transformuje, trochu jako duochrome, ale ne úplně./ Orly  Glitz & Glamour is very hard to describe because base colour is changing a lot. Basically it is a rich yellow gold, on certain light  almost with a golden coppery finish. Finish, let´s call it "true" foil . And  did I mention application? Perfect.
Rescue Beauty Lounge 360´ - Letní tlumená modro - zelená (že by šedý základ?) s jemnými odlesky, aplikace a výdrž je jako sen. Obvykle takové bary nemám ráda, ale RBL to zlomil/ Love from from first sight Rescue Beauty Lounge 360´. Everithing is perfect with this one aplication, staying powee and of course colour - something between deep blue and turqois, with hint of grey. Kind of dusty and has silver shimmer. Truly original.
Rescue Beauty Lounge Bangin´ v JEDNÉ VRSTVĚ je pohádka! (původní post ZDE) V řeči červených je to jasně červený krémík s korálovými podtóny. Vzhledem k tomu, jak bylo hnusné počasí, nepodařilo se mi ji zachytit v plném jasu./Rescue Beauty Lounge Bangin´ is bright coral red creme, easy application, chipping resistance. It´s great - first two pictures in post are only ONE COAT!
A co vy, která je vaše nej?/Let me know which one is your favourite?

11 komentářů:

  1. Tak z těchto musím souhlasit na 1000% s Illamasqua Ruthless. D
    A dalším "lakem roku" je pro mě OPI Lucerne-tainly Look Marvelous, nejstříbrnější ze stříbrných (ale fotky mu moc nesvědčí)...

    OdpovědětVymazat
  2. Lilili jsi můj člověk! Mě třeba ten OPI LLM moc neslušel a taky byl skoro stejný jako ChG Jitterbug a propos vyzkoušela si China glaze Millenium? To je téměř nerezová barva.

    OdpovědětVymazat
  3. Dim Sum Plum se mi líbí, připomíná mi Ate Berries...

    OdpovědětVymazat
  4. Gem & Masařka (ale všechny Tvoje červené taky stojí za zamyšlení :D)

    OdpovědětVymazat
  5. Soni Ate berries nemám, ale jestli chceš, může DSP přijet na návštěvu.

    Míno: Jak jsem psala, moje laky moc rády chodí na návštěvy...

    OdpovědětVymazat
  6. Mine is definitely Nubar Gem, I need to get my hands on it!

    OdpovědětVymazat
  7. i'd like to have Rescue Beauty Lounge 360 :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Sakriš, asi si tu Misu budu muset koupit zas :)

    OdpovědětVymazat
  9. Lep izbor. Od svih su mi najbolji Chanel, Galaxy Girl i 360. Tesko je izabrati samo jedan!

    OdpovědětVymazat
  10. Soni: hlavně to potřebuju připomínat...

    jbrobeck: You have to, it is one of the pritiest grey/pnk/holo/glitter polish ever, no wait it is completely unique :)

    nail crazy: aah my person.

    Yarisse: nebo půjčit, je famózní, co?

    hermetic: Hvala, naravno da potpuno najteže je bilo birati na koji način ču izabrati top 10. Na kraju sam se ipak odlučila slikati te, koje sam stvarno koristila. Najviše sam ali ipak koristila RBL 360.

    OdpovědětVymazat