YSL Rouge volupte 1 a 9


Představuji Vám svoji rtěnku č.1. - Yves Saint Laurent Rouge volupte. Od ideální rtěnky požaduji :


  • krásnou barvu
  • hydrataci
  • dobrou trvanlivost
YSL to vše splňuje. Častý nešvar mnoha rtěnek je, že vysušují. Například rtěnky MAC vysušují téměř všechny kromě těch, co mají označení (finish) Creemsheen. YSL je krémová, krásně sametově lesklá, ale na rozdíl od lesků nelepí (prý je natolik mastná, že je srovnatelná s lip wax od Amaniho). Na rtech pak nemám pocit pocit nánosu, ale spíše klouzavého balzámu.
Vlastním dvě, béžovou v neutrálním odstínu YSL Rouge volupte #1 Nude Beige (vpravo) a tlumenou starorůžovou YSL Rouge volupte #9 Caress Pink (vlevo).
Má promyšlený obal, nahoře malé zrcátko a co je pro obrovské plus, pod ozodobným nápisem YSL je plast barevně odpovídající odstínu rtěnky, takže už nehrozí přehrabování krabičkou a hledání.
Tak a teď k tomu co se mi nelíbí. Zlatý tubus a výrazný monogram, mám raději nenápadný obal. Pro mě ideální konzistence rtěnky má jednu vadu a to je ta, že se snadno rozpatlá všude kolem (hlavně při vyšších teplotách), testery v obchodech bývají v hodně špatném stavu. Při zkoušení v Sephoře mi nešla zasunout rtěnka zpátky a slečna prodavačka mi řekla, že jakmile je více vypotřebovaná, je nutné ji prstem zatlačit zpět. Tak uvidíme jak to dopadne u těch mých. Tím, že je rtěnka široká a nemá špičku, je třeba dávat pozor abych nepřetáhla.
Celkové dojmy:
  • pozitivem: krémová konzistence, dobrá výdrž,
  • negativem: při vyšších teplotách se roztéká

3 komentáře:

  1. Moje jediná rtěnka od YSL vysouší úplně šíleně, ale to je tím, že je to jinej druh :) ta růžová vypadá moc hezky.

    OdpovědětVymazat
  2. Na tyto rtěnky od YSL pějí ódy snad všechny bloggerky. Možná překonám svou nechuť ke zlatým lesklým obalům a taky je konečně zkusím. Beztak pořád přemýšlím na Volume Effet Faux Cills řasenkou. Když už, tak už :D
    A mimochodem: skvělá recenze ;)

    OdpovědětVymazat
  3. AYD tak šup, sup :-)
    Yarrise á děkuji, stojí za to, vyzkoušej. Sephora údajně končí s dekorativkou YSL a mají je teď s 30% slevou. A má je jahoda i cheapsmells.

    OdpovědětVymazat