China glaze Vintage vixen collection

Konečně jsem zpracovala celou kolekci...ufff...dalo to zabrat. Vintage vixen od China glaze je podzimní kolekce a jako podzimní kolekce je perfektní. Myslím, že si v ní kozervativnější jedinci (jako já) najdou svoje a zároveň obsahuje i trochu extravagantnější kousky, ale celkově bych ji hodnotila jako klasickou kolekci, která je zaměřená spíš na ty co nechtějí nic řvavého.
Všechny barvy jsou tlumené a dovedu si je bezroblémů představit do práce, nebo do školy. Moji oblíbenci jsou Classic Camel a Midnight mission a potom směřujte dolů podle oblíbenosti :). Finishe jsou různé a podle toho se odvíjí i lakování. Zatímco u většíny stačí dvě vrstvy, Jitterbug i Swing Baby potřebují tři, jinak mají lysinky. Bohužel kvůli tomu, že někeré mají frost finish, jsou často vidět tahy štětečku, ale  různobarevné odlesky na tahy dají vařšinou zapomenot. Jediný lak se třpytkami je Riveter Rouge vysloveně vyžaduje dvě vrstvy nadlaku, jinak bude hrbolatý až běda. 
A jdeme na jednotlivé popisky:
China glaze Classic Camel Barva se mi špatně popisuje, protože je dost unikátní a jsem si celkem jistá, že dost lidem přijde hnusný a nebude téměř žádnému středoevropanovi slušet.Strašně se mi líbí. Žádný takový nemám, nikde jsem neviděla podobný a kromě toho, že je žloudkově hnědý, tak má zlatý lesk. Je to prostě kabát z velbloudí srsti a hotovo. (Více ZDE
China glaze Midnight Mission je barva tmavě modrá, hluboká voda se stříbrným finishem, který není metalický, ale spíš podobný tomu z orly foil fx (spíš než frost, je podobný mikroglitrům).(Více ZDE)
China glaze Emerald Fitzgerald je lesní zelená se špetkou teal, tyrkysové a černé. Od každé barvy něco. Je to zase frost, takže trošičku pruhuje, ale má tak krásné modro-zeleno-stříbrné odlesky, že jsem ochotna tento drobný nedostatek přehlédnout (více ZDE). 
China glaze First Class Ticket Tmavá modro fialová, všichni píší, že je to královská fialová, což tedy moc neodpovdá. JE to hodně tmavá fialovo modrá, na fotkách je to spíš kálovská modrá. (Více ZDE
China glaze Bogie Tmavá fialová, popisují ji jako švestku, ale přijde míc do fialova, než do modra a jako jediná z Vintage Vixen má výrazný ojíněný efekt. Takže fialové lehce zaniká ve stříbrných odlescích.(Více ZDE
China Glaze Foxy - tmavě červená, něco mezi vínovou, hnědou a oranžovou. Prostě liščí barva. Když se člověk podívá hodně zblízka vidí měděné piditřpytečky (a taky tahy štětečkem, ale pssst).(Více ZDE)
China glaze Goin´ on my way je teplá hnědá, karamelová ten domácí karamel, ne ten kupovaný. Nemá v sobě červený podtón, což je velmi neobvyklé, ale spíš zlatý, který se objeví hlavně na sluníčku. (Více ZDE)
China glaze Ingrid je v základu hnědý, čokoládově-blátíčkově hnědý, občas se ukáže zlatý třpyt, ale je stydlín, takže se schovává, ale jen na přímém sluíčku se pořádně ukáže (Více ZDE)
China glaze Jitterbug je střbrná na černém základě, takže barva vydje došeda. Pokud dáte třetí vrstvu, vynikne černý základ, takhle je ve dvou více stříbrná. Je to foil. (Více ZDE
China glaze Swing Baby je zlatavě šampaňská - tedy spíše světlé zlato se stříbrnými odlesky, lak má mít metalický finish, ale mě spíš přijde jako foil finish. (Více ZDE)
China glaze Riveter rouge je klasický malinově červený lak. Osobně takovým barvám říkám zavařeninové, potože mi připomínají babiččinu malinovou, jen místo peciček smá strategicky rozmístěné prťavé zlaté třpytky, nadlak nutný! (Více ZDE)

China glaze Hey doll je tlumená starorůžová s výraznmi zlatavými frost odlesky, které způsobují pruhovatost. (Více ZDE)
Summary: In this post you can find my thoughts about Vintage vixen collection. I wrote short description in czech about colour and added links to separate posts (click on (Více ZDE)). where you can find english description. In general I think whole collection is typical autum and suitable for traditionalist. Colurs are muted, not too bright, that means all of them are work appropriate. Finishes of them varies, some are foils - Jitterbug and Swing baby which both need three coats to full coverage or you will have bald spots. Riveter rouge has gold glitter so you´ll need at least two layers of top coat, to avoid bumps. Rest of them are mostly forsts. I do not like frost finishes in general because of visible brush strokes but chinaglazes has also vey cool multicolored shimmer. My personal favourites are Classic Camel and Midnight Mission.

2 komentáře:

  1. Začínám o tom velbloudím uvažovat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě se taky velbloud líbí a určitě bude s mojí barvou kůže vypadat příšerně :) Ale jinak se mi jich v týhle kolekci líbí celkem dost, což je zázrak. Většinou si z vícepočetnejších kolekcí vyberu tak jednu barvu :)

    OdpovědětVymazat